Több gond is van a leírással. A kokoreç nem báránybél feltekerve, hanem bárány belsőségek (szív, tüdő, máj, vese, lép) nyársra húzva, majd báránybéllel körbetekerve és faszénparázs felett megsütve. A faszén 700 fokon izzik.
@Anatómia: Lehet, hogy soknak tűnik, de egyáltalán nem az! Én mindig így készítem és ettől lesz a salátának szuper állaga, nem fog kiszáradni a bulgur. Az a lényeg, hogy mikor minden folyékony hozzávaló és fűszer benne van, akkor jól át kell gyúrni, mint egy tésztát, min. 5 percig - ettől szívja magába a bulgur az ízeket és puhul meg! Ekkor eléggé össze fog állni egy masszába, de aztán mikor hozzákevered a hagymát és rukkolát, akkor szét kell morzsolni, hogy pergős legyen. Meglátod az olajtól lesz igazán jó az állaga. Csak arra vigyázz, hogy nagyon sok gyenge minőségű olívaolaj elég keserű. Ha abból sokat raksz bele, elrontod a saláta ízét. Úgyhogy mindenképp kóstold meg az olajat, mielőtt ráöntöd! Hajrá :)
Miert ne tudna a faszen 90 foknal magasabb homersekletet???
Gondold csak meg, mennyi mindent sutunk-fozunk rajta.
De ha ez nem gyoz meg, probalj ki egy olyan faszenes barbacue grillsutot, amiben van homero.
"Rüsztem pasa, Szulejmán nagyvezíre egy alkalommal egy óriási dinnyét ajándékozott a Római Birodalom konstantinápolyi követének": ez gondolom a XVI. században történhetett, de hol volt akkor már a Római Birodalom? 1453-ban már a Keletrómai Birodalom (Bizánc) is megszűnt az oszmán hódítás nyomán.
jahhh....van amikor tökízű. akkor nagyon mérges vagyok ! ...és eszembe jut, hogy a cocilizmusban mindig meglékelték a dinnyét és az árus eldobta a rosszízűt a vevő pedig másikat választhatott helyette. Most, ebben a csudakapitalizmusban, hazaviheti mindenki a rosszízűt és a kukába dobhatja a pénzét ! viszont többmázsa földeken hagyott dinnyét szántanak be minden évben...:I))))) ...és.....a termelőtől kilónként 20 ft-ért felvásárolt dinnyét, 200 ft-ért értékesítik piacgazdaságosdibúl.....nu, ezért rothadt egy rendszar ez a harácsolók á-ltal csinált kapitalizmus !!! :O)))
Én pont a héten vettem sárga belűt. Végre 30 után ismét sikerült hozzá jutni és szerintem körökkel veri a pirosat ízben. Holnap megint veszek, ha még lesz belőle.
@Pierr Kardán: és hogy emlékszik, finom édes volt a sárgabelű dinnye? én az elmúlt években egyre több helyen látok már sárgabelűt is, próbáltam is egyszer-kétszer, de még nem ettem igazán finomat.
Az Alföld déli részéről származom és kisgyerek koromban sosem láttam pirosbélű görögdinnyét, mert felénk a sárgabélű változat volt elterjedt. Aztán változott a világ, olyannyira, hogy manapság meg a sárgabélű görögdinnye változat tűnt el, évek óta nem is láttam :-(
Hagyományos hamis dinnye-bor: sokak által csak legendának tartott, valójában igen ritkán
készített gyümölcs-bor. A sárgadinnye igen aromás, édes, de savszegény gyümölcs. Ezért,
olyan ersen savas gyümölccsel keverték, amely semleges aromájú, engedve érvényesíteni
a dinnye sajátos ízét. Ilyen, a dinnyével közel egy idben ér-szedhet csipkebogyó. A
sárgadinnyét vékonyan meghámozták, kimagozták és feldarabolták. A csipkebogyót
mosták, leszárazták és félbevágták. A két gyümölcsöt (1 kg sárgadinnyéhez 25-30 dkg
csipkebogyót) összekeverték, ledarálták, pépesre törték és egy napig erjesztették (idnként
átkeverve). Ezt követen szövetzsákba kötve a levét alaposan kipréselték, mennyiségét
lemérték. Ezt a levet cukrozták (1 literhez 10 dkg cukorral), és a szokásos módon borrá
erjesztették. A forrás elsegítése érdekében kevés korai szlbl préselt mustot keverték
hozzá (1 literhez 1 dl-nyit). Általában két fejtést igényelt. Hogy milyen volt ez a bor?
Kellemesen édes-savanykás. Könny gyümölcsös aromájú bornak tnik (itatja magát), de
szesztartalma nem alacsony.
"melyre ... és marhafarok faggyú kerül, utóbbitól lesz igazán ízletes!"
A marha farka (ököruszály) mint sokaknak, nekem is kedvelt csemegém, sose láttam rajta faggyút. Ezzel szemben egyes ázsiai birkák (pl awassi) a farkukra híznak. Nos, az tényleg finom - kóstoltam, szerettem, ettem.
Amúgy pompás az iromány, élveztem, köszi.
Utolsó kommentek:
vartomi 2019.07.01. 07:18:53
Bejegyzés: Báránybélből street food? Kokoreç-sztori!
2018.03.06. 15:22:49
Zavart érzek az erőben.
Honnan szereztek kukoricakeményítőt a törökök Amerika felfedezése előtt?
Bejegyzés: Güllaç - rózsavizes édesség Ramadánra... vagy bármikorra!
Anatómia 2017.11.18. 16:04:46
Bejegyzés: Török ízbomba 15 perc alatt - gránátalmás bulgursaláta
Nar Gourmet 2017.11.18. 11:21:50
Bejegyzés: Török ízbomba 15 perc alatt - gránátalmás bulgursaláta
Anatómia 2017.11.17. 21:51:59
Bejegyzés: Török ízbomba 15 perc alatt - gránátalmás bulgursaláta
Szelid sunmalac 2017.11.02. 11:11:21
Bejegyzés: Töltelék-történet, avagy a töltött zöldségek útja Anatóliától a svéd király asztaláig
gombakomba 2017.10.16. 08:55:59
Gondold csak meg, mennyi mindent sutunk-fozunk rajta.
De ha ez nem gyoz meg, probalj ki egy olyan faszenes barbacue grillsutot, amiben van homero.
Bejegyzés: Báránybélből street food? Kokoreç-sztori!
Nar Gourmet 2017.08.02. 09:01:15
Bejegyzés: Tutanhamon útitársa, Szulejmán kedvenc frissítője, a nyár íze - görögdinnye-sztori
Nar Gourmet 2017.08.02. 08:59:13
Bejegyzés: Tutanhamon útitársa, Szulejmán kedvenc frissítője, a nyár íze - görögdinnye-sztori
Weißkopf 2017.08.01. 23:11:12
Bejegyzés: Tutanhamon útitársa, Szulejmán kedvenc frissítője, a nyár íze - görögdinnye-sztori
kvadrillio 2017.08.01. 22:42:13
Bejegyzés: Tutanhamon útitársa, Szulejmán kedvenc frissítője, a nyár íze - görögdinnye-sztori
sanyikám 2017.08.01. 21:15:42
Bejegyzés: Tutanhamon útitársa, Szulejmán kedvenc frissítője, a nyár íze - görögdinnye-sztori
sanyikám 2017.08.01. 21:15:14
Bejegyzés: Tutanhamon útitársa, Szulejmán kedvenc frissítője, a nyár íze - görögdinnye-sztori
Nar Gourmet 2017.08.01. 16:59:40
Bejegyzés: Tutanhamon útitársa, Szulejmán kedvenc frissítője, a nyár íze - görögdinnye-sztori
Pierr Kardán 2017.08.01. 16:17:05
Bejegyzés: Tutanhamon útitársa, Szulejmán kedvenc frissítője, a nyár íze - görögdinnye-sztori
Nar Gourmet 2017.08.01. 12:51:52
Bejegyzés: Tutanhamon útitársa, Szulejmán kedvenc frissítője, a nyár íze - görögdinnye-sztori
bratya 2017.08.01. 12:01:09
Hagyományos hamis dinnye-bor: sokak által csak legendának tartott, valójában igen ritkán
készített gyümölcs-bor. A sárgadinnye igen aromás, édes, de savszegény gyümölcs. Ezért,
olyan ersen savas gyümölccsel keverték, amely semleges aromájú, engedve érvényesíteni
a dinnye sajátos ízét. Ilyen, a dinnyével közel egy idben ér-szedhet csipkebogyó. A
sárgadinnyét vékonyan meghámozták, kimagozták és feldarabolták. A csipkebogyót
mosták, leszárazták és félbevágták. A két gyümölcsöt (1 kg sárgadinnyéhez 25-30 dkg
csipkebogyót) összekeverték, ledarálták, pépesre törték és egy napig erjesztették (idnként
átkeverve). Ezt követen szövetzsákba kötve a levét alaposan kipréselték, mennyiségét
lemérték. Ezt a levet cukrozták (1 literhez 10 dkg cukorral), és a szokásos módon borrá
erjesztették. A forrás elsegítése érdekében kevés korai szlbl préselt mustot keverték
hozzá (1 literhez 1 dl-nyit). Általában két fejtést igényelt. Hogy milyen volt ez a bor?
Kellemesen édes-savanykás. Könny gyümölcsös aromájú bornak tnik (itatja magát), de
szesztartalma nem alacsony.
Bejegyzés: Tutanhamon útitársa, Szulejmán kedvenc frissítője, a nyár íze - görögdinnye-sztori
2017.05.29. 18:08:51
Bejegyzés: Güllaç - rózsavizes édesség Ramadánra... vagy bármikorra!
Larry Fondue 2017.05.29. 04:36:13
Bejegyzés: Güllaç - rózsavizes édesség Ramadánra... vagy bármikorra!
nyisztor 2017.05.02. 14:50:26
A marha farka (ököruszály) mint sokaknak, nekem is kedvelt csemegém, sose láttam rajta faggyút. Ezzel szemben egyes ázsiai birkák (pl awassi) a farkukra híznak. Nos, az tényleg finom - kóstoltam, szerettem, ettem.
Amúgy pompás az iromány, élveztem, köszi.
Bejegyzés: Elfeledett anatóliai ételek és az esküvői bebugyolált piláf