Tutanhamon útitársa, Szulejmán kedvenc frissítője, a nyár íze - görögdinnye-sztori

2017. július 31. 09:15 - Nar Gourmet

Nektek mi az az egyetlen íz, ami bármikor a nyarat juttatja eszetekbe? Nekem egész biztosan a görögdinnye! A gyümölcs, amit az én anyukám frissen sült meleg kenyérrel majszolt gyerekkorában két kézzel, ami a forró nyári napokon szinte vérré válik, úgy szippantja be a szervezetem az édes nedűt és…

Tovább
10 komment

Egy úttörő étterem Isztambulban a '90-es években: a város első vöröshúsmentes étterme, a Zencefil

2017. július 08. 09:39 - Nar Gourmet

Isztambulban az éttermek között az első úttörő, vöröshúsmentes és elsősorban növényi ételek kínáló étterem a Zencefil volt. Az egyedülálló koncepció nem csak a törökök, de a turisták körében is rövidesen rendkívül népszerű lett annak ellenére, hogy a török konyháról mindenki rögtön a kebabokra…

Tovább
Szólj hozzá!